Forum Index > Filme, Cinematografie > Video help (FAQ) > FAQ referitor la vizionarea releas-urilor în formatul AVC

#0 by Ghaniball (The Show Must Go On) (0 mesaje) at 2009-07-14 23:52:58 (483 săptămâni în urmă) - [Link]Top

FAQ referitor la vizionarea releas-urilor in formatul AVC

Voi putea eu să pornesc un film AVC pe calculatorul meu?
Verificaţi mai întâi. Download-aţi un sample şi încercaţi să-l porniţi.


Sample din torrent nu se porneşte/înclină/frânează sau lipseşte sunet/imagine. Ce e de făcut?
Trebuie de instalat codecuri audio si/sau video. Se recomanda de instalat pachetul cu codecuri care contine deja tot necesarul pentru o vizionare placuta:
Aici puteti descarca
-> CCCP <- . Daca dupa instalarea CCCP video franeaza iar calculatorul dvs. nu este prea performant, atunci suplimentar se poate de instlat pachetul  -> CoreAVC <-, eliminand in timpul instalatiei steguletul in dreptul Haali Media Splitter ->(CCCP contine deja acest filtru).Daca video franeaza chiar si cu  CoreAVC, atunci ultima speranta ramane  -> acest player <-, sau al lui -> frate mai mic <- (ultimului nu-i sunt cunoscute formatele audio DD/DTS si multe altele). Daca nici cu CorePlayer PC dvs. nu ispraveste atunci va va ajuta doar un hardware upgrade(cel putin a placii video).
Alte variante

Atentie!!!! Nu instalati toate laolalta!!! Faceti alegerea potrivita, nu umpleti sistemul cu tot felul de gunoi.
Varianta 1:
Instalati videocodec cu spliter(daca nu-i imagine):
(CoreAVC + Haali);
Audiocodecul (daca lipseste sunet): <-http://www.free-codecs.com/download/CoreAAC_Directshow_filter.htm (CoreAAC)->;
Acum orice player din sistemul dvs. va inghiti AVC.
Varianta 2:
Instalati un pachet de codecuri, care contine toate codecurile audio/video posibile, de exemplu k-lite codec pack full,
<-http://www.codecguide.com/download_kl.htm->
Acolo este tot ce trebuie, si chiar mai mult.
Varianta 3:
Diverite playere video cu codecuri incluse, cele mai folosite de exemplu:
SMPlayer ->
<-http://smplayer.sourceforge.net/downloads.php?tr_lang=ru-> unul din cele mai rapide in Windows (*pentru lucrul corect cu subtitrarile in limba rusa si romana e nevoie de inclus in setari folosirea bibliotecilor SSA/ASS si de indicat encoding la default*);
The KMPlayer ->
<-http://www.kmplayer.com/forums/showthread.php?t=4094-> (*ca regula cere o reglare migaloasa si precisa la cea mai mica abatere de la setarile implicite*);
VLC Media Player ->
<-http://www.videolan.org/vlc/download-windows.html->;
GOM Player -> <-http://www.gomlab.com/eng/GMP_download.html-> (*nu suporta imaginile anamorfe in matroska, Aspect Ratio trebuie indicat manual*).
Varianta 4:
Fiecare in parte:
1. Spliter pentru .mkv (Haali media splitter, deasemenea suporta AVI OpenDML si .MP4)

<-http://haali.cs.msu.ru/mkv/->
2. La alegere codec pentru video:
  • (ffdshow - decoder universal gratuit ce suporta toate formatele)
<-http://ffdshow-tryout.sourceforge.net/-> deja include si aproape toete codecurile audio;
  • Cyberlink H.264/AVC decoder (ca fisier aparte, fara a instala PowerDVD in intregime, il puteti descarca aici (sa va fie intr-un google bun)
3. Codec pentru audio,din cele gratis ori ffdshow (http://ffdshow-tryout.sourceforge.net/), ori CoreAAC (http://www.free-codecs.com/download/CoreAAC_Directshow_filter.htm)
4. Player pentru redarea fisierelor video (recomand Media Player Classic Home Cinema)
<-http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=170561->
ÎnchideЗакрыть
Vizionarea video AVC sub Linux

In distributivele linux, versiunile Desktop, majoritatea formatelor sunt suportate implicit, h.264 nu-i exceptie. Recomandam urmatoarele mediaplayere: mplayer (sunt GUI smplayer si gnome-mplayer), VLC, totem. In unele cazuri poate sa nu ajunga forta si posibil sa va ajute aceste sfaturi:
Sub Linux:

decodarea formatului h264 in majoritatea media player-elor se realizeaza cu ajutorul bibliotecii ffmpeg (libavcodec).  Care la momentul de fata are probleme serioase cu productivitatea. Asa, un HDRip cu bitrate-ul 4000-6000, usor redat in Windows de codec-ul CoreAVC sau Cyberlink, prezinta franari serioase, la aceeasi configuratie hardware,  la redare cu codecul ffmpeg (cum sub linux, asa si sub windows). Player-ele care evident folosesc aceasta bblioteca: *mplayer, vlc, xine...
Datorita Google a aparut posibilitatea de a baga in aceste playere biblioteca comerciala CoreAVC din Windows, in princiu trebuie recompilarea player-ului.
Descrierea intalarii si patch pentru media player-e:

<-http://code.google.com/p/coreavc-for-linux/->
Codec (se poate de luat din windows):
<-http://slil.ru/25810766->
Media player gata(pachetul mplayer pentru debian/ubuntu):
<-http://stimpack.homelinux.net/soft/mplayer_1.0rc2_i386.deb-> 9,8Mb
Pasii de ajustare si metoda de redare sunt indicate in descrirea pachetului.

ÎnchideЗакрыть
ÎnchideЗакрыть

Ce-i asta H.264/AVC şi pentru ce el trebuie?
H.264 - o tehnologie de compresie video de generatie noua in conformitate cu standardele MPEG-4, cunoscut deasemenea ca MPEG4 Part 10. Este asa un codec, ca si DivX/XviD. Cu H.264 se poate de encodat o secventa video cu calitatea 100% DVD la numai 1/2 bitrate MPEG-2. Adica pe un disc DVD cu ajutorul acestui code c pot fi inscrise 2 filme in calitate identica, deseori si mai buna, ca in MPEG-2, care este folosit in DVD in mod implicit. E inutil sa comparam eficienta h.264 si XviD, la etapa actuala bitrate-urile codecurilor h264 pentru codificare in h264 se poate de redus in jumatate fata de cele planuite in Xvid. In plus imaginea se poate primi mai clara, decat cea obtinuta cu xVid la un bitrate dublu. Desigur toate astea se pot obtine numai daca utilizatorul are maini care cresc de unde trebuie.


Ce fel de format mai este şi ăsta .MKV?
MKV sau matroska(матрёшка) - este un container video, si nu un format de compresie audio/video, este doar un ambalaj in care se impacheteaza continutul audio/video. AVI - de asemenea este un container pentru continut multimedia, care poate contine audio/video compresate cu diferite codecuri.


De ce MKV? Cu ce e mai rău AVI?
Formatul AVI, a fost prezentat de corporatia Microsoft la inceputul anilor '90 ca un container pentru bibliotecile VfW (video for windows).Datorita universabilitati integrate initial, containerul AVI si in zilele noastre e larg raspandit si se descurca cu cerintele sale, dar din pacate, fiind legat cu VfW, are restrictii la continutul care poate fi "bucsit" intransul. In special in AVI nu este prea corect realizata sincronizarea streamurilor audio cu bitrate variabil(vbr), care ofera o crestere colosala calitatii, dar des se obtine desincronizarea sunetului in AVI. Din aceleasi motive containerul categoric nu suporta asa formate excelente ca AC3-VBR, OGG sau inovatia AAC.
Containerul .mkv sa elaborat tinand cont de tendintele actuale si posibilele tendinte ale viitorului. Este absolut universal, deoarece este construit pe principiul EBML (acelasi lucru, ca si XML, dar pentru date binare). In .mkv se poate de bagat orice numar de track-uri audio/video, meniu ca la DVD, capitole, subtitrari, fonturi, postere, texte, comentarii, descrieri, albume foto s.a. Practic restrictii nu-s. Compatibilitate maxima cu tot felul de cerinte catre un container la momentul dat si in viitorul apropiat.Nu pot schimba/conecta/deconecta stream-urile(track) audio/video şi/sau subtitrările. Ce să fac?
La redarea fisierului .mkv daca este instalat haali media splitter in bara de jos, lange ceas apare iconita matroska
ccomutarea capitolelor, versiunilor, limbilor audio/subtitrarilor


ÎnchideЗакрыть
Faceti pe ea click dreapta si veti deschide meniul pentru alegerea limbilor, subtitrarilor, capitolelor, redactarilor.
Unele playere nu se bazeaza pe windows la redarea video, in acest caz uitativa in descrierea media player-ului concret, de obicei limba se alege din meniul Audio, a subtitrarilor din meniul Video.
De exemplu in Media Player Classic Limba/Subtitrele/Capitolele pot fi comutate asa


ÎnchideЗакрыть
*in legatura cu subtitrarile*
Daca subtitrarile sunt in meniu si trebuie sa fie vizibile, dar nu sunt, atunci cel mai probabil este ca in media player este incorect ales modul de afisare a imaginii la ecran. Media Player Classic pentru o afisare corecta trebuie sa fie setat astfel:
trebuie sa fie ales un regim de afisare, marcat cu rosu.


ÎnchideЗакрыть
De asemenea e bine de inclus autoload-ul subtitrarilor. :wink: (daca este instalat filtrul DirectVobSub/VFSFilter, atunci excludeti acest stegulet, cautati iconita DirectVobSub in bara de jos)


ÎnchideЗакрытьCe trebuie să fac, ca implicit la vizionarea fişierelor MKV subtitrările necesare/sau nu să fie conectate/deconectate, şi/sau să se pornească stream-ul audio în limba care vreau eu?
Acest lucru poate fi facut in setarile Haali Media Splitter (Start->Programs->Haali Media Spliiter->Haali Media Spliter Settings)
Setarea pistelor audio/subtitrarilor ca implicite in Haali Media Spliter


ÎnchideЗакрыть
In campul indicat trebuie de inscris un rand, care sa va descrie preferintele in alegerea pistelor audio/subtitrarilor, de exemplu:
rus,off;*,* => implicit se va reda pista in limba rusa, subtitrarile sunt deconectate. Daca pista in limba rusa lipseste(mai corect, nu este indicata in container ca fiind rusa, nu toti releaserii se obosesc cu asemenea maruntis foarte folositor de altfel), atunci se va reda pista audio implicita si se vor afisa subtitrarile implicite.
rus,off;*,off => acelasi lucru ca mai, cu diferenta ca daca pista cu limba rusa lipseste, atunci se va reda pista audio implicita fara subtitrari.
rus,eng => pista audio in rusa + subtitre in engleza.
eng,rus => pista audio in engleza + subtitre in rusa.
*,eng => pista audio implicita + subtitre in engleza.
*,fre => pista audio implicita + subtitre in franceza.
Activarea acestei optiuni nu inseamna ca nu veti putea comuta sunetul/subtitrarile din media player, comutarea pistelor  se poate efectua ca mai inaite cu simpla diferenta ca implicit vor fi redate setul de audio/subtitrari preferate de dvs.Vor putea fi vizionate filmele în aşa format la DVD Player-ele obişnuite fără calculator?
La momentul actual sunt urmatoarele modele de hardware-player-e, care suporta .mkv: TiViX, Elecard, Popcorn, eGreat, HDx, Dune HD Prime, BBK NP101S, WD HDTV Player ... (google/yandex). Sigur ca toate DVD Player-ele vechi nu sunt in stare sa redea filmele in formatul mkv.


Redau filmul, dar imaginea diferenţiaza foarte mult de screen-uri palidă/suprasaturată. Ce nu e bine?
Daca pentru redarea AVC-urilor folositi un ffdshow gratuit, atunci asigurativa ca este INCLUS POSTPROCESSING. Calit sub ASP postprocessing-ul in ffdshow distruge imaginea din C AVC, unde deja in codec este inclus optimizatorul delocking.
Daca la redare imaginea la dvs. este suprasaturata, detalizatia in zonele intunecate se contopesc intr-un fon complet negru, atunci lantul decoder<->render la dvs interpreteaza incorect coeficientii culorilor, cu aceasta se mandreste CoreAVC, ca sa-l dezvatam de acest lucru urat e deajuns ca in setarile codecului sa introducem pentru nivelurile Input->TV, Output->TV. (Daca din contra, imaginea este prea pala  atunci vor ajuta setarile Input->TV, Output->PC)
setarea nivelurilor culorilor in CoreAVC daca imaginea este suprasaturata


ÎnchideЗакрыть
Daca dimpotriva imaginea pe ecranul dvs. arata palid, iar culoarea neagra lipseste cu desavarsire, in locul ei este gri, atunci probabil aveti monitor LCD si decoder ffdshow, care implicit pregateste imaginea pentru afisarea la TV Display, iar renderul nu s-a ingrijit de reindexarea culorilor pentru monitoarele PC. Daca asta este cazul dvs., atunci se poate de setat ffdshow in felul urmator:
Setarea ffdshow pentru reindexarea culorilor prea palide:

Scrim codul incercuit

ÎnchideЗакрыть
Mai tarziu aceasta optiune se poate activa/dezactiva foarte usor din meniul contextual ffdshow din zona instiintarilorSe poate de convertit AVC în DVD?
Se poate, sunt mai multe programe mici de convertire printre care si -> VSO ConvertXtoDVD <- de tipul one-button. (Dar e nevoie oare? Nu e mai simplu de descarcat deodata .avi sau DVD)


De ce în caracteristicile video stream-ului sunt indicate două rezoluţii şi ce înseamnă rezoluţie anamorfă?
Ochiul uman este mai sensibil la rezolutia verticala, decat la cea orizontala, de aceasta se folosesc cand se codeaza un sir MPEG2 pentru DVD si respectand standardul PAL/NTSC pastrand rezolutia verticala, o interpoleaza pe cea verticala. In aceasta si este esenta rezolutiei anamorfe la codificarea video: in loc de a irosi bitrate-ul pe pixelii orizontali riperul(ca in SC2) stabileste rezolutia verticala 1:1, economisind pentru cea orizontala din contul interpolarii anamorfe. Ochiului uman ii este greu sa diferentieze rezolutia 1024x576 "adevarata" de cea 1024x576 interpolata din 720x576. Daca ripul a fost facut de pe un DVD, atunci in loc de a efectua resize si a pierde o parte din informatie pe verticala, sirul AVC poate fi codificat si pastrat in container cu rezolutia care a fost pe DVD, iar in containerul filmului insusi de instalat un index(steag), care sa indice cu precizie in ce proportie sa fie redat filmul.


E posibil de transmis sunetul multichannel FLAC/AAC la un resiver extern?
Se poate, sunt cel putin doua cai:
  • In cazul in care resiverul are suport HDMI integrat, atunci sunetul digital decodificat in mpcm, prin intermediul echipamentelor ajustate corect si a programelor potrivite poate fi trimis direct la resiver. Pentru instructii referitor la setari apelati la manualele atasata la cartela audio/video, capabila sa reproduca sunetul prin HDMI.
  • Din cauza ca SPDIF are latimea maxima a benzii de trecere de 1536Kbps, iesirea SPDIF nu este in stare de a transmite sunetul multichannel decompresat, dar se poate de setat compresarea din mers a sunetului multichannel in AC3 640Kbps, ceea ce desigur se va rasfrange asupra calitatii sunetului, dar aceasta este unica cale de a transmite la resiver sunetul multichannel din majoritatea formatelor incompatibile (AAC/FLAC/...)
setarile AC3FilterÎnchideЗакрыть
setarile FFDShow
ÎnchideЗакрытьEu am un sistem audio cu 2-canale/caşti stereo. La redare filmului aproape/deloc nu se aud vocile/discuţiile, se aud doar sunetele de fon. Ce să fac?
In setarile media player-ului/audiocodec-ului trebuie inclusa mixarea sunetului multichannel in stereo, priviti descrierea/nota pentru fiecare player/codec in parte:
Exemplu de setare pentru AC3Filter


ÎnchideЗакрыть
Exemplu de setare pentru ffdshow audio


ÎnchideЗакрыть
Exemplu de setare pentru VLC Player


ÎnchideЗакрытьAm citit tot, rezolvare la problemă nu am găsit/nu m-am putut descurca. Ce să fac?
Probabil problema dvs. este atipica, deci incercati sa puneti intrebarea, dar daca doriti sa primiti un raspuns folositor, atunci obligator indicati informatia dispusa mai jos
  • Informatia minima necesara pentru diagnosticarea traditionala si netelepatica a problemelor aparute la vizionarea fisierelor video la calculator:
          1. Versiunea Sistemului Operational instalat
          2. Player-ul folosit pentru redare
          3. Codecurile/pachetele de codecuri instalate
          4. Echipamentele folosite pentru redare(procesor, memorie operativa, cartela video, monitor, sistemul audio, cat si modul de conectare a lor)
          5. Esenta problemei aparute, screenshot-ul intregului ecran daca e posibil
          6. Link-ul catre torrentul/fisierul cu care a aparut sau datele tehnice complete despre fisierul dat

Editat de către Ghaniball la 2009-07-15 20:15:55
Mesaj util ?   Da / Nu   6 / 0   6 puncte

1
<< Precedenta      Următoarea >>

#1 by BNQ Donor Fotbalist (End of an Era) (0 mesaje) at 2009-07-25 18:40:29 (482 săptămâni în urmă) - [Link]Top
Sticky & Locked !

Pt sugestii contactaţi-l pe Ghaniball ! Mulţumim.


Mesaj util ?   Da / Nu   2 / 0   2 puncte
#2 by Adrenalin (Continuously improve or stagnate) (3 mesaje) at 2009-07-26 10:36:29 (482 săptămâni în urmă) - [Link]Top
Link spre acest topic a fost pus din FAQ-ul central http://www.torrentsmd.com/faq.php#dl1


Mesaj util ?   Da / Nu   2 / 0   2 puncte

1
<< Precedenta      Următoarea >>

Forum Index > Filme, Cinematografie > Video help (FAQ) > FAQ referitor la vizionarea releas-urilor în formatul AVC

Această temă este închisă. Nu puteţi posta mesaje noi.


Navigare rapidă:


Comunitatea digitală din Moldova. Să adunăm și să organizăm conținutul autohton de pe întreg internet pe un singur site web.