Forum Index > Open Source > ReactOS

#0 by HP (Selfish) (0 mesaje) at 2009-01-21 14:14:39 (504 săptămâni în urmă) - [Link]Top
ReactOS® este un sistem de operare gratuit, open source avansat, ce oferă o implementare de la zero a unui sistem compatibil cu Windows® XP. ReactOS doreşte să aibă compatibilitate completă la nivel binar cu aplicaţiile şi driverele scrise pentru sistemele de operare NT şi XP, folosind o arhitectură similară şi oferind o interfaţă publică, echivalentă.

ReactOS este cel mai funcţional model disponibil al unui sistem de operare asemănător cu Windows®. În consecinţă, dezvoltatorii au ocazia de a învăţa o mulţime de lucruri studiind codul sursă ReactOS şi chiar participând în dezvoltarea sa.

ReactOS încorporează şi continuă să încorporeze facilităţi din versiunile noi, uneori chiar definind cele mai noi tehnologii în domeniul sistemelor de operare.

Pe scurt, ReactOS doreşte să ruleze aplicaţiile existente pe hardware-ul existent. Un sistem de operare gratuit pentru toată lumea!
Vă rugăm să ţineţi minte că ReactOS 0.3.7 este încă în stadiu alpha, ceea ce înseamnă că nu este complet funcţional şi nu este recomandat pentru folosirea zilnică.

Planificare ReactOS
Aceasta este o scurtă descriere a roadmap-ului ReactOS. Pentru mai multe informaţii vizitaţi pagina de roadmap.

Plan pe termen scurt
Următoarea versiune va fi 0.3.5 şi este programată pentru lansare în luna Aprilie 2008. Nu promitem însă nimic.
În viitorul apropiat
Următoarea serie, 0.4, va rămâne în stadiu alpha, urmând ca seria 0.5 să fie marcată ca beta, adică un sistem ce poate fi folosit zilnic.

Plan pe termen lung
Niciunul în acest moment.

http://www.reactos.org/ro/download.html

presupun că merge bine la calculatoarele mai vechi...


Mesaj util ?   Da / Nu   0 / 0   0 puncte

1 2 3
<< Precedenta      Următoarea >>

#26 by briana (Power User) (0 mesaje) at 2009-03-15 20:33:11 (496 săptămâni în urmă) - [Link]Top
Mai am o intrebare:
- ReactOS are kelner propriu sau se foloseste de Kelner32.dll din win NT


Mesaj util ?   Da / Nu   0 / 0   0 puncte
#27 by KilyGonzales (Da Sempre Superiori) (0 mesaje) at 2009-03-15 20:40:41 (496 săptămâni în urmă) - [Link]Top
#26 briana, kernelul e propriu, de altfel ar încălca vre'o licenţă.


Mesaj util ?   Da / Nu   0 / 0   0 puncte
#28 by briana (Power User) (0 mesaje) at 2009-03-15 21:00:29 (496 săptămâni în urmă) - [Link]Top
#27 KilyGonzales,
pai da!, dar in surse nu gasesc kelnerul si nu mam retinut si am dat intrebarea de mai inainte!, oricum (KilyGonzales)multumesc de raspuns si de rabdare!

Si totusi ce e neclar:

in surse este
{
#include <windows.h>
#include <stdio.h>
#include <tchar.h>

CreateFile(FileName, GENERIC_READ | GENERIC_WRITE, FILE_SHARE_READ | FILE_SHARE_WRITE, NULL, OPEN_EXISTING, 0, NULL);
}
functia CreateFile apartine sau e declarata in windows.h care e biblioteca din C iar C este produs de Microsoft si functia CreateFile se adreseaza la kernel32.dll din windows de aici apare intrebarea daca toata sursa din care este compilat ReactOS este scrisa(programata) in C cu adresari la kernel32.dll dupa compilare programul va avea nevoie de kernel32.dll ca sa execute comenzele de exemplu CreateFile de oarece el nu sustrage cudul din kernel32.dll in propriul exe ci doar face adresare spre el, de aici si apare din nou intrebarea: Cum lucreaza ReactOS fara kernel32.dll ?

Editat de către briana la 2009-03-15 22:48:14




Mesaj util ?   Da / Nu   0 / 0   0 puncte
#29 by briana (Power User) (0 mesaje) at 2009-03-15 22:19:18 (496 săptămâni în urmă) - [Link]Top
la adresa: http://www.reactos.org/ro/about.html
punctul:

--Ce este ReactOS?

ReactOS este un sistem de operare open-source gratuit, bazat pe designul arhitecturii Windows NT. Suportă aplicaţiile şi driverele existente şi este o alternativă la sistemul de operare dominant.

Ori cum nu conteaza am aflat cemi trebuia !

Editat de către briana la 2009-03-16 01:01:23




Mesaj util ?   Da / Nu   0 / 0   0 puncte
#30 by dann (M☭ncunia Citizen) (0 mesaje) at 2009-03-15 22:52:23 (496 săptămâni în urmă) - [Link]Top
#29 briana, stii, exista un motiv pentru care companiile de IT nu angajeaza "kelneri" :lol:


Mesaj util ?   Da / Nu   0 / 0   0 puncte
#31 by briana (Power User) (0 mesaje) at 2009-03-15 22:58:13 (496 săptămâni în urmă) - [Link]Top
#30 dann, ce ai in vedere prin: nu angajeaza "kelneri" !

Editat de către briana la 2009-03-16 01:02:02




Mesaj util ?   Da / Nu   0 / 0   0 puncte
#32 by s3th (Fallen in love) (0 mesaje) at 2009-03-15 23:03:26 (496 săptămâni în urmă) - [Link]Top
#31 briana, Este corect termenul de "kernel" shi nu "kelner" :-)

#28 briana, Cine a spus ca C a fost creat de Microsoft? Da' eu shtiam ca el a fost creat de Borland. Sau mi se pare?

briana wrote:

Ori cum nu conteaza am aflat cemi trebuia si pot spune ca ReactOs ar putea fece interfata grafica(theme/skin) cum ar fi XP, Vista sau Win 7 in foarte putin timp (sa spun cu o aproximatie de max o luna daca ar lucra 2-3 persoane la acest proect ) dar daca nu au facuto pina acum inseamna ca nu o vor face !



De fapt, lucreaza mai mult de 2-3 persoane, insa temele sint o problema mai serioasa decit iti pare. Incearca shi vei vedea ;-)


Mesaj util ?   Da / Nu   0 / 0   0 puncte
#33 by briana (Power User) (0 mesaje) at 2009-03-15 23:07:25 (496 săptămâni în urmă) - [Link]Top
#32 s3th, pai istoria de provinienta al programului C nu o cunosc dar pentru informatie poti citi aici "http://en.wikipedia.org/wiki/C_(programming_language)" !

Editat de către briana la 2009-03-16 01:02:36




Mesaj util ?   Da / Nu   0 / 0   0 puncte
#34 by dann (M☭ncunia Citizen) (0 mesaje) at 2009-03-15 23:08:19 (496 săptămâni în urmă) - [Link]Top
#31 briana, of, pentru ca ReactOS e o clona de Windows, e si normal ca sa copie si numele fisierelor. Asta nu inseamna ca au furat proprietate intelectuala de la Microsoft.


Mesaj util ?   Da / Nu   0 / 0   0 puncte
#35 by briana (Power User) (0 mesaje) at 2009-03-15 23:08:21 (496 săptămâni în urmă) - [Link]Top
Dar ceea ce eu am scrie eu mai sus de C si microsoft mam referit anume la preogram in care sa scris ReactOs !

#34 dann, Incearca sa deschizi prin Total comander ce am scris eu mai devremi in privinta la "DLL Dependency" si spunemi parerea!


Mesaj util ?   Da / Nu   0 / 0   0 puncte
#36 by dann (M☭ncunia Citizen) (0 mesaje) at 2009-03-15 23:17:00 (496 săptămâni în urmă) - [Link]Top
#35 briana, "... Incearca sa deschizi prin Total comander ce am scris eu mai devremi in privinta la "DLL Dependency" si spunemi parerea! ..." -
Iti sugerez sa citesti inca odata precedentul meu mesaj inainte sa-mi fac o parere finala despre tine.


Mesaj util ?   Da / Nu   0 / 0   0 puncte
#37 by briana (Power User) (0 mesaje) at 2009-03-15 23:18:02 (496 săptămâni în urmă) - [Link]Top
#30 dann, #32 s3th, Ati avut dreptate imi cer scuze am scris o data gresit(kelner) si lam salvat in memorie dupa care doar il lipeam de asta peste tot era la fel!

#36 dann, eu sun aici nu sa ma dau tare ci pentru a ma inparti cu ideia si pentru a acumula informatii noi sau mai corecte !,
dar ceea ca eu sic ca este asa sau ca tu spui ca este altfel stirneste un spor asta e normal anume asa se deschid ochii la problemele care nu le intelem sau greselele pe care le facem, de alt fel ce as mai sta pe forum ?

Editat de către briana la 2009-03-15 23:26:16




Mesaj util ?   Da / Nu   0 / 0   0 puncte
#38 by dann (M☭ncunia Citizen) (0 mesaje) at 2009-03-15 23:22:14 (496 săptămâni în urmă) - [Link]Top
#37 briana, "... am scris o data gresit(kelner) si lam salvat in memorie dupa care doar il lipeam ..." - ahaha, tu rupi! :)

De fapt, nu asta era problema, ci dorinta ta de a-ti da parerea despre chestii care evident nu le intelegi. Pune putin bostanul in miscare. :wink:


Mesaj util ?   Da / Nu   0 / 0   0 puncte
#39 by briana (Power User) (0 mesaje) at 2009-03-15 23:23:57 (496 săptămâni în urmă) - [Link]Top
#38 dann, "Pune putin bostanul in miscare" - Imi pare foarte rau de tine sincer esti aprins !, asta nu inseamna ca vreau sa te jignesc(sau sa te ..) ci invers inseamna ca mai calcat pe picior !

Daca as fi stiut totul nu as fi pus intrebari, dar cind meam expus parerea am adus argumente !, dar daca spui ca gresesc te rog argumenteaza! nu cu pareri de astea "Pune putin bostanul in miscare" !

Editat de către briana la 2009-03-16 00:29:26




Mesaj util ?   Da / Nu   0 / 0   0 puncte
#40 by s3th (Fallen in love) (0 mesaje) at 2009-03-16 01:09:09 (496 săptămâni în urmă) - [Link]Top
#33 briana, Eu informatia despre aparitia limbajului C o shtiu destul de bine, il studiez la universitate. Borland C nu are nici o legatura cu M$. DLL dependency, shi mai ales denumirea fisierelor nu are nici o importanta, dupa cum a mai spus-o shi Dann. Fii un pic mai atenta.


Mesaj util ?   Da / Nu   0 / 0   0 puncte
#41 by briana (Power User) (0 mesaje) at 2009-03-16 01:25:19 (496 săptămâni în urmă) - [Link]Top
#40 s3th, Bine! o sa am in vedere !

#38 dann, Ai avut dreptate RECUNOSC intradevar este in surse tot de la "A..Z" (cei drept a trebuit sa scot citeva versii mai vechi pina am gasit ce nu gaseam) ! succes!

Tema pentru mine a devenit plictisitoare, ies din tema definitiv si va urez succes in toate si bafta la sesii(s3th) !

Editat de către briana la 2009-03-16 05:10:29




Mesaj util ?   Da / Nu   0 / 0   0 puncte
#42 by s3th (Fallen in love) (0 mesaje) at 2009-03-16 09:42:20 (496 săptămâni în urmă) - [Link]Top
#41 briana, Mersi ;-)


Mesaj util ?   Da / Nu   0 / 0   0 puncte
#43 by pirpiliter (The room of baby Adolf) (0 mesaje) at 2009-03-22 17:57:12 (495 săptămâni în urmă) - [Link]Top
Multe servere stau pe ReactOS ?


Mesaj util ?   Da / Nu   0 / 0   0 puncte
#44 by dann (M☭ncunia Citizen) (0 mesaje) at 2009-03-22 18:17:39 (495 săptămâni în urmă) - [Link]Top
#43 pirpiliter, "... Multe servere stau pe ReactOS ? ..." - :) ReactOS e un sistem experimental, nu sta nimic serios pe el.


Mesaj util ?   Da / Nu   0 / 0   0 puncte
#45 by s3th (Fallen in love) (0 mesaje) at 2009-03-22 20:20:32 (495 săptămâni în urmă) - [Link]Top
#43 pirpiliter, Un numar mare de servere sta pe Debian.


Mesaj util ?   Da / Nu   0 / 0   0 puncte
#46 by pirpiliter (The room of baby Adolf) (0 mesaje) at 2009-03-22 20:42:33 (495 săptămâni în urmă) - [Link]Top
#44 dann,

#45 s3th, clar.


Mesaj util ?   Da / Nu   0 / 0   0 puncte
#47 by SkyCatcher (~) (0 mesaje) at 2009-04-30 14:01:48 (490 săptămâni în urmă) - [Link]Top
l-a încercat cineva ? ))


Mesaj util ?   Da / Nu   0 / 0   0 puncte
#48 by KilyGonzales (Da Sempre Superiori) (0 mesaje) at 2009-04-30 14:15:56 (490 săptămâni în urmă) - [Link]Top
#47 SkyCatcher, în maşina virtuală încerc fiecare release nou.


Mesaj util ?   Da / Nu   0 / 0   0 puncte
#49 by SkyCatcher (~) (0 mesaje) at 2009-04-30 22:58:07 (490 săptămâni în urmă) - [Link]Top
#48 KilyGonzales, :)

ceva păreri x)) ?


Mesaj util ?   Da / Nu   0 / 0   0 puncte
#50 by KilyGonzales (Da Sempre Superiori) (0 mesaje) at 2009-04-30 23:00:30 (490 săptămâni în urmă) - [Link]Top
#49 SkyCatcher, puţină funcţionaliate, dar apreciez efortul developerilor.


Mesaj util ?   Da / Nu   0 / 0   0 puncte

1 2 3
<< Precedenta      Următoarea >>

Forum Index > Open Source > ReactOS


Navigare rapidă:


Comunitatea digitală din Moldova. Să adunăm și să organizăm conținutul autohton de pe întreg internet pe un singur site web.